OM HISTORIE…

Skansen var en restaurant på Kontraskjæret i Oslo, mellom Akershus festning og Oslo rådhus. Adressen var Rådhusgata 34.

Skansen ble åpnet i mai 1927, og revet høsten 1970. Den regnes som Oslos første funksjonalistiske bygg. Arkitekt var Lars Backer (1892-1930), som også tegnet blant annet Ekebergrestauranten og Horngården på Egertorget. Det var Schous bryggeri som sto bak restauranten.

Skansen hadde en rektangulær hovedkropp med en halvsylindrisk inngangsfasade mot vest, vendt mot Rådhusplassen og Pipervika. På sørsiden lå en utsiktsterrasse for friluftsservering.

Ved åpningen var planen at restauranten skulle stå i inntil 30 år, i påvente av en ny regulering av Kontraskjæret. Da restauranten ble revet i 1970 var det med Riksantikvarens velsignelse. Rivningen ble begrunnet med bygningens nærhet til Akershus festning. Det var ikke planlagt andre bygg der Skansen sto, og det er heller ikke senere oppført noen bygg der.

bord+4-min.jpg

Om restauranten

På Cafe Skansen møtes du av en varm og behagelig atmosfære i lune lokaler. Vi er en glad gjeng som elsker skandinavisk mat lagd med hjerte og vi benytter oss av kortreiste og lokale råvarer så langt det går. Menyen tilpasser vi etter sesong og tilgang.

Under lunsjen er det fokus på smørbrød og enklere retter, og på kveldstid serveres det rause porsjoner med deilige retter som vår klassiske fiskesuppe, østers fra Lerøy og urfe ytrefilet fra slakteren på Torshov.

Vi ønsker å gi våre gjester et godt måltid i hyggelige lokaler, uansett anledning.

Vi setter gjerne sammen 3 retters meny med vinanbefalinger på etterspørsel.

Om kjøkkenet

Vårt kjøkken ledes av kjøkkensjef Thanh Trung Vu, en lidenskapelig matfaglig profesjonell med dyp respekt for kvalitetsråvarer og dristige, balanserte smaker. Med solid forankring i skandinaviske matkultur og erfaring fra Xích Lô – vietnamesisk-fransk fusjon – tilfører Trung en unik og raffinert tilnærming til hver eneste rett.

Hans filosofi er enkel: god mat skal være en glede i hverdagen, enten man spiser ute eller hjemme. Trung mener at råvarer av høy kvalitet trenger minimalt med inngrep for å skinne, og tilbereder derfor hver rett med omtanke, respekt og kreativitet. Hans mangfoldige bakgrunn har ikke bare komplettert, men også løftet de tradisjonelle smakene vi serverer, og skaper en minneverdig matopplevelse for hver eneste gjest.

Med Trung i spissen feirer menyen vår ærlig, sesongbasert mat inspirert av det nordiske kjøkken – kjent, men spennende; hjemmekoselig, men nyskapende.

 

Kontakt oss

E-post: bordbestilling@cafeskansen.no
Telefon: 24 20 13 11

Rådhusgata 32,
0151 Oslo